Werkvoorbereiding

Voor een optimale kwaliteit en juiste afstemming planning dienen vooraf een definitieve deurenstaat en hang- & sluitwerkstaat en juiste genummerde plattegronden ter beschikking worden gesteld. De definitieve deurenstaat en hang- & sluitwerkstaat fungeren als basis van een juiste werkvoorbereiding voor zowel programmeren, digitaal inmeten als CNC bewerken.

Digitaal inmeten

Een deur moet perfect contourvolgend in een kozijn passen. Middels digitaal inmeten kunnen wij dit realiseren, tot op 0,1 mm nauwkeurig! Ieder kozijn wordt door ons uniek ingemeten, zodat iedere deur de exacte contouren heeft en altijd passend is.

Programmeren

Na digitaal inmeten worden de meetbestanden op kantoor ingelezen in een speciale deuren-software (Pro2CNC). Per deur wordt een programma samengesteld door de benodigde bewerkingen toe te voegen, zoals scharnieren, sloten, valdorpel, patentgatboring, etc. Vanuit kantoor worden de programma’s via het netwerk naar de CNC verstuurd.

CNC bewerken

Aan de hand van de programma’s worden de daadwerkelijke deuren gemaakt. Iedere deur wordt in het juiste contour gefreesd. De deuren worden genummerd (sticker) om ze daarna bij het juiste kozijn te kunnen monteren en voorzien van scharnieren en sloten. Met behulp van deze technieken kunnen we snel en efficiënt werken. De voordelen zijn een snelle montage op de bouw, weinig stof op de bouwlocatie en uiteraard een perfect passende deur!

Transport

De deuren worden gestapeld (per bouwlaag) en waterdicht verpakt. Ons transportbedrijf levert op aangegeven tijd met kooiaap.